2009-05-03

Japan (part 5) Nara prefacture



Nara Prefacture 03-04-09
Al matí, després de desdejunar un magnífic pancake preparat pel Hiro, emprenguérem el camí cap a les muntanyes. El germà del Hiro i la seva esposa s'uniren a l'excursió, tot i que era divendres, cap dels tres treballava.
En principi voliem anar a Yoshino on hi ha un dels millors punts per a contemplar els cirerers florits en les muntanyes, però degut a que encara estava fent bastant de fred allò no fou possible, els cirerers de Yoshino encara no estaven florits,... així que Hiro va decidir portar-me a visitar el seu temple favorit, que em sebla que estava en un lloc anomenat Murousi Basho, la qual cosa no puc assegurar,... El fet és que aquest temple estava en les muntanyes, en un lloc bastant perdut i per arribar al darrer temple havies de pujar 200 metres d'escaletes forjades en la muntanya. De camí al temple compràrem uns pastissets típics japonesos, on la pasta està feta d'arròs(encara que eren de color verd) i el farciment de fesols, com els pastissets del Doraemon.


Hiro and the huge trees from Nara's mountains

La veritat és que l'ascens era increïble, arbres de més de 50 metres d'alt t'anaven acompanyant durant tot el recorregut. Estavem en plena natura,... en un d'aquells paratges on et sents del tot insignificant. I a dalt de tot, després de tota l'escalinata arribaves a un temple de fusta amb una mega estructura que el sostenia i l'anclava al cingle i alhora el feia flotar per sobre del arbres.
Des d'allí contemplàrem la vall, per sobre les copes dels arbres gegants,...
Després del descens, i de camí al cotxe, ens trobàrem amb una velleta ben curiosa. Ella no parava de cridar i no ens deixava avançar, i bé, resulta que ens volia vendre uns shiitake (uns xampinyons japonesos). Tant va insistir la senyora que li vàrem comprar una bossa de shiitakes acabadets de collir, el que no sabiem nosaltres és que la seva forta olor empudegaria el cotxe d'una manera tal que tot i haver-los tret, encara romandria l'olor durant uns quants dies,...



A continuació agafàrem el cotxe i ens dirigirem a Yamatokoriyama. Allí, per acompanyar l'aconteixement que suposava que els cirerers estiguéssin florits, hi havia una fira. La fira consistia en un seguit de paradetes amb menjar, joguets, tòmboles i jocs on pots guanyar Doraemons de pelutx,... no massa diferent a les nostres fires. Amb la diferència que totes les paradetes es situaven a sota dels cirerers florits els quals dotaven d'una bellesa especial el recorregut.
Fou en Yamatokoriyama on vàrem dinar. Ens asseguérem en unes taules de picnic en el parc, envoltats de cirerers florits i de gent fent hanami sota els cirerers florits i treguérem el pernil, el xoriç i el formatge que jo els havia portat, més un pà alemany que compràrem al matí, l'oli d'oliva i les tomàques i ens menjàrem un bon pà amb tomaca que fou l'enveja de tothom,.. :-)



With Hiro, his brother and his brother's wife having pà amb tomaca in Yamatokoriyama

A l'acabar de menjar i després de pegar una volteta a la fira agafàrem el cotxe en direcció a Osaka on ens esperàven per sopar en un restaurant boníssim anomenat Hotaru. El propietari i chef del restaurant era el professor del Hiro i també hi treballaven el seu fill, el qual també era cuiner i la seva esposa. L'ambient era molt familiar i el menjar exquisit, la veritat és que no tinc paraules per descriure'l... Menjàrem com a reis, i bevérem sake per acompanyar el sashimi,... tota una experiència per al paladar,...
I després d'aquesta experiència sublim, anàrem a acabar la nit al karaoke, i bé,.. era algo que volia provar,.. però la veritat, m'hauré d'entrenar per a la pròxima,.. hehehe
Vaig intentar cantar la cançó de Tonari no Totoro, la qual vam cantar a la classe de japonés, però no vaig ser capaç de llegir hiragana a aquella velocitat. I bé,.. després d'intentar cantar la cançó de l'Arare i la de Bola de Drag, vaig desistir,.. Sense cap mena de dubte els meus acompanyants anàven molt més ben preparats que jo i la veritat és que no ho féren gens malament!
El que em va sorprendre del karaoke és que cada grup de gent està en una habitació diferent i no veus l'altra gent. Llogues l'habitació per un determinat temps i tens les begudes gratuïtes mentre estàs allí,... És un lloc al que has d'anar quan vas una mica contentet,...deixem-ho així,...

1 comment:

Anonymous said...

Zakaj pa ne:)